Početna > Istrage > Izlijetanje-zrakoplova-Cessna-150M-sa-staze-prilikom-slijetanja-letjeliste-Kupinec-13-03-2019

Izlijetanje zrakoplova Cessna 150M sa staze prilikom slijetanja - letjelište Kupinec, 13.03.2019.

Ukratko

Dana 13. ožujka 2019. godine oko 10:30 sati prema lokalnom vremenu, prilikom slijetanja zrakoplova tipa Cessna 150M hrvatskog operatora na letjelište Kupinec, zrakoplov je produžio izvan staze, probio ogradu letjelišta te se zaustavio odmah iza ograde.

U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe, hrvatski državljani, koji nisu pretrpjeli nikakve ozljede. Zrakoplov je oštećen, te je nastala i materijalna šteta na ogradi letjelišta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Hrvatske kontrole zračne plovidbe, te Ministarstva unutarnjih poslova.

Odmah po dojavi, istražitelji Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Daljnja istraga je u tijeku.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj ozbiljnoj nezgodi zrakoplova.


Detalji istrage

Početak istrage

Kraj istrage

Tip istrage

Status istrage

13.03.2019.  

 

Puna istraga  

Otvorena  


Dokumenti

Nema podataka za prikaz.