Početna > Objave > Održan radni sastanak s predstavnicima slovenskog istražnog tijela

Održan radni sastanak s predstavnicima slovenskog istražnog tijela

Datum objave: 31.12.2018.


U četvrtak, 27. prosinca 2018. godine, u prostorijama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, održan je radni sastanak s predstavnicima slovenskog istražnog tijela - Samostalne službe za istraživanje zrakoplovnih, pomorskih i željezničkih nesreća i nezgoda koja se nalazi u okviru Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije.

Sastanak je bio tematski vezan za daljni razvoj suradnje dvaju istražnih tijela vezano uz provođenje sigurnosnih istraga nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu odnosno razmjenu eksperata i opreme u području sigurnosnih istraga, kao i sudjelovanje i razmjenu istražiteljskih timova u istrazi koju provodi druga strana, sve u cilju učinkovitijeg rada istražnih timova.

Svrha sporazuma je suradnja i uzajamna pomoć hrvatskog i slovenskog istražnog tijela u istraživanju zrakoplovnih nesreća, organizacija treninga istražitelja, razmjena informacija, eksperata i opreme u području sigurnosnih istraga nesreća i nezgoda u zračnom prometu, kao i sudjelovanje i razmjena istražiteljskih timova u istrazi koju provodi druga sporazumna strana, sve u cilju učinkovitijeg rada istražnih timova i racionalizacije poslovanja istražnih tijela.

Radni sastanak održan je i kako bi se razgovaralo o aktualnim temama te mogućnosti suradnje na projektima od značaja za poboljšanje sigurnosti u sve tri vrste prometa.