Početna > Objave > Ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa EXTRA EA-300 u Zračnoj luci Zadar, 04.05.2017.

Ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa EXTRA EA-300 u Zračnoj luci Zadar, 04.05.2017.

Datum objave: 10.05.2017.


Dana 04. svibnja 2017. godine oko 11:35 sati prema lokalnom vremenu, zrakoplov tipa EXTRA EA-300 je prilikom polijetanja u Zračnoj luci Zadar naletio na jato ptica. Zbog udara ptice u kupolu pilotske kabine razbijen je pleksiglas zbog čega je narušena aerodinamika zrakoplova. Pilot je odmah prekinuo polijetanje i prizemljio zrakoplov na uzletno-sletnu stazu.

U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe, obje hrvatski državljani, od kojih je jedna lakše ozlijeđena dok je druga prošla bez ozljeda. Na zrakoplovu je nastala manja materijalna šteta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Zračne luke Zadar i samog pilota.

Odmah po dojavi, istražitelji Agencije započeli su s prikupljanjem relevantnih informacija, te je nakon njihove analize pokrenuta sigurnosna istraga ozbiljne zrakoplovne nezgode.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj ozbiljnoj nezgodi.