Početna > Objave > Vrlo ozbiljna pomorska nesreća u Koločepskom kanalu, 26.04.2017.

Vrlo ozbiljna pomorska nesreća u Koločepskom kanalu, 26.04.2017.

Datum objave: 26.04.2017.


Dana 25. travnja 2017. godine u 21.20 sati, službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik, „Danče“ sudario se u Koločepskom kanalu sa gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj su se nalazili ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim ozljedama dok su dvije pronađene osobe nažalost mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom I željezničkom prometu o nesreći je obaviještena od strane Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja I spašavanja na moru (MRCC – Rijeka).

Odmah nakon obavijesti o predmetnoj nesreći, na teren je upućen istražiteljski tim Agencije radi provođenja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Očevid je u tijeku.

Istoga dana pokrenuta je sigurnosna istraga predmetne nesreće pod referentnim brojem 4.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o navedenoj vrlo ozbiljnoj pomorskoj nesreći.