Početna > Objave > Željeznička nesreća u Zvečaju, 10.03.2017.

Željeznička nesreća u Zvečaju, 10.03.2017.

Datum objave: 13.03.2017.


Dana 10. ožujka 2017. godine u 23:58 sati u mjestu Zvečaj, došlo je od iskliznuća 14. i 15. vagona teretnog vlaka broj 46801, sastavljenog od ukupno 25 vagona cisterni. Sve cisterne u sastavu predmetnog vlaka bile su namijenjene za prijevoz nafte i naftnih derivata.

U nesreći nije došlo do stradavanja osoba niti do zagađenja okoliša, ali je nastala veća materijalna šteta na vozilima i infrastrukturi.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što je glavni istražitelj željezničkih nesreća obavio očevid na terenu i prikupio sve relevantne informacije o predmetnom događaju, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga predmetne nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnom događaju.