Početna > Objave > Ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa Cessna 150M na registriranoj zrakoplovnoj površini Kupinec, 13.03....

Ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa Cessna 150M na registriranoj zrakoplovnoj površini Kupinec, 13.03.2019.

Datum objave: 18.03.2019.


Dana 13. ožujka 2019. godine oko 10:30 sati prema lokalnom vremenu, prilikom slijetanja zrakoplova tipa Cessna 150M hrvatskog operatora na letjelište Kupinec, zrakoplov je produžio izvan staze, probio ogradu letjelišta te se zaustavio odmah iza ograde.

U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe, hrvatski državljani, koji nisu pretrpjeli nikakve ozljede. Zrakoplov je oštećen, te je nastala i materijalna šteta na ogradi letjelišta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Hrvatske kontrole zračne plovidbe, te Ministarstva unutarnjih poslova.

Odmah po dojavi, istražitelji Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Daljnja istraga je u tijeku.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj ozbiljnoj nezgodi zrakoplova.