Početna > Objave > Željeznička nesreća u tunelu Sleme, Fužine, 16.07.2016.

Željeznička nesreća u tunelu Sleme, Fužine, 16.07.2016.

Datum objave: 19.07.2016.


Dana 16. srpnja 2016. godine oko 05:30 sati, na pruzi M202 Zagreb – Rijela, u tunelu Sleme kod Fužina, tijekom vožnje teretnog vlaka broj 60300 dogodila se željeznička nesreća na način da je s osmog vagona vlaka ispao teret težine sedam tona, koji se zatim podvukao pod deveti vagon zbog čega je isti iskočio iz tračnica. U nesreći nitko nije stradao, ali je nastala materijalna šteta. Vagon s kojega je ispao teret u vlasništvu je SŽ Cargo sa sjedištem u Republici Slovačkoj, a teret na vagonu tovaren je na području Republike Slovačke.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što su istražitelji željezničkih nesreća obavili očevid na terenu i prikupili potrebne informacije, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava i da postoji opasnost od ponavljanja istovrsne nesreće. Stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu Agencije pokrenuo sigurnosnu istragu.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći.