Početna > Objave > Željeznički incident na kolodvoru Vinkovci, 12.05.2016.

Željeznički incident na kolodvoru Vinkovci, 12.05.2016.

Datum objave: 16.05.2016.


Dana 12. svibnja 2016. godine oko 12:00 sati, na automatskom željezničko-cestovnom prijelazu koji se nalazi unutar kolodvora Vinkovci, pruzi L208 Vinkovci – Osijek, tijekom vožnje putničkog vlaka broj 2611 koji je imao otvoren put vožnje prema kolodvoru, došlo je do željezničkog incidenta na način da se polubranici na željezničko-cestovnom prijelazu nisu spustili prije prolaska vlaka. U incidentu nije bilo stradalih.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture, nakon čega je glavni istražitelj željezničkih nesreća započeo s prikupljanjem potrebnih informacija.

Nakon analize prikupljenih informacija utvrđeno da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava, te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnog incidenta. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga željezničkog incidenta.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnom željezničkom incidentu.