Početna > Objave > Željeznički incident na kolodvoru Zagreb Zapadni, 08.05.2016.

Željeznički incident na kolodvoru Zagreb Zapadni, 08.05.2016.

Datum objave: 09.05.2016.


Dana 08. svibnja 2016. godine u 17:00 sati, na teretnom dijelu kolodvora Zagreb Zapadni, devetom kolosijeku, pruzi M101, tijekom vožnje manevarskoga sastava sačinjenog od 18 natovarenih teretnih vagona i manevarske lokomotive došlo je do iskliznuća prvog vratila lokomotive. U željezničkom incidentu nitko nije stradao.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture, nakon čega je glavni istražitelj željezničkih nesreća obavio očevid na mjestu događaja.

Očevidom je utvrđeno da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava, te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnog incidenta, s obzirom da je predmetni incident treći takav unatrag 24 mjeseca na istome dijelu devetoga kolosijeka kolodvora Zagreb Zapadni. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga željezničkog incidenta.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnom željezničkom incidentu.