Početna > Objave > Održana radionica „Sustav izvješćivanja i vođenje Nacionalne baze podataka događaja povezanih sa si...

Održana radionica „Sustav izvješćivanja i vođenje Nacionalne baze podataka događaja povezanih sa sigurnošću u zračnom prometu“ u organizaciji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Datum objave: 13.02.2015.


Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu održala je dana 12. veljače 2015. godine radionicu na temu „Sustav izvješćivanja i vođenje Nacionalne baze podataka događaja povezanih sa sigurnošću u zračnom prometu“ namijenjenu predstavnicima zrakoplovne industrije u Republici Hrvatskoj.

Na radionici je sudjelovalo četrdesetak sudionika, predstavnika Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zračnih luka, operatera i generalne avijacije, te su se na njoj zainteresirani subjekti upoznali s vođenjem Nacionalne baze podataka o događajima koji ugrožavaju sigurnost, nesrećama i ozbiljnim nezgodama zrakoplova, te važećim regulatornim okvirom i najavljenim promjenama postojećih propisa vezano uz sustav izvješćivanja događaja povezanih sa sigurnošću u zračnom prometu. Sudionicima je također prezentiran sustav ECCAIRS za vođenje Nacionalne baze podataka i prijenos u Središnju bazu Europske unije, kao i ostala relevantna pitanja vezana uz evidentiranje i praćenje događaja koji ugrožavaju sigurnost, uz analizu praktičnih primjera.

Predmetna radionica prva je takva organizirana od strane Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, te je Agencija vrlo zadovoljna odazivom sudionika i korisnim informacijama koje je s njima razmijenila.