Početna > Istrage > Vlak-se-nije-zaustavio-na-stajalistu-Luzani-01-01-2017

Vlak se nije zaustavio na stajalištu - Lužani, 01.01.2017.

Ukratko

Dana 11. siječnja 2017. godine u 20:02 sati na pruzi M104, u stajalištu Lužani –Malino, putnički vlak broj 2508, koji je prometovao na relaciji Vinkovci – Novska, prošao je kroz navedeno stajalište bez zaustavljanja iako je voznim redom bilo predviđeno zaustavljanje. Strojovođa vlaka je o incidentu izvijestio prometnika vlakova kolodvora Nova Kapela, navevši da su mu otkazale kočnice. Strojovođa je uspio dovesti vlak do kolodvora Nova Kapela i tamo ga zaustaviti.

Ovaj incident nije uzrokovao prekid željezničkog prometa. Također, u incidentu nije bilo stradalih osoba niti je nastala materijalna šteta.

Izravni uzrok ovog incidenta: neposredan uzrok ovog incidenta nije bilo moguće utvrditi ali se temeljem provedenog istraživanja zaključuje da su incidentu mogli doprinijeti vremenski uvjeti (poglavlje 4.5).

Organizacijski čimbenici: U propisanim postupcima pripreme vučnih vozila za zimske uvjete vožnje Održavatelja ne navodi se obveza prebacivanja ventila hladnjaka zraka u zimskim uvjetima (poglavlje 4.7).

Sigurnosna preporuka

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu nema sigurnosnih preporuka vezanih za ovaj incident.


Detalji istrage

Početak istrage

Kraj istrage

Tip istrage

Status istrage

01.01.2017.  

22.02.2018.  

Puna istraga  

Zatvorena  


Dokumenti

Tip dokumenta: PDF | Preuzimanje