Početna > Objave > Očevid pomorske nesreće – nasukanje broda za prijevoz putnika „MELISA“, Brijuni, 5.8.2021.

Očevid pomorske nesreće – nasukanje broda za prijevoz putnika „MELISA“, Brijuni, 5.8.2021.

Datum objave: 16.08.2021.


Dana 5. kolovoza 2021. godine u 23:39, putem elektroničke pošte zaprimljena je obavijest Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) o pomorskoj nesreći – nasukanje broda za prijevoz putnika „MELISA“ koje se dogodilo dana 5. kolovoza 2021. godine oko 18:30 sati po lokalnom vremenu (UTC + 2) na pličini zapadno od otoka Mali Brijun. Prema prikupljenim podatcima, putnički brod „MELISA“ je s putnicima u poslijepodnevnim satima isplovio iz luke Fažana u cilju turističkog razgledavanja arhipelaga otočja Brijuni te povratka u luku Fažana u večernjim satima istoga dana. Za vrijeme plovidbe arhipelagom, došlo je do iznenadnog nasukanja broda na spomenutu pličinu.

Prilikom nasukanja lakše je oštećena oplata dna broda te vrhovi krila brodskog vijka, ali nije došlo do probijanja oplate, odnosno prodora mora u brod i onečišćenja mora. Nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba. Po zaprimanju obavijesti o nesreći, na mjesto nesreće pristigla je brodica nadležne lučke kapetanije, obližnji putnički brodovi te dvije gumene brodice za prijevoz putnika iz luke Fažana. Svi putnici s putničkog broda „MELISA“ prebačeni su, zbog male dubine i opasnosti od nasukanja drugih brodova, prvo na gumene brodice maloga gaza, a potom s njih na obližnji putnički brod „ARIETE“, koji ih je iste večeri prevezao do luke Fažana. Uslijedilo je nekoliko neuspješnih pokušaja odsukanja broda, spomenute večeri i sljedećeg jutra, da bi se na kraju odlučilo da se dodatno rastereti pramčani dio broda te pričeka visoka večernja voda. Brod „MELISA“ se 6.8.2021. godine u večernjim satima odsukao, doplovio i privezao se u Puli s namjerom detaljnog pregleda uronjenog dijela broda i daljnjih postupanja.

Istražitelji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu obavili su očevid na terenu te se u danima koji su uslijedili nastavilo s poduzimanjem dodatnih radnji – prikupljanjem dodatnih podataka o nesreći, kao i analizom svih prikupljenih podataka u svrhu donošenja odluke o pokretanju ili nepokretanju pomorske sigurnosne istrage.