Početna > Objave > Očevid nesreće pregaženje NN muške osobe kod stajališta Trnava između kolodvora Zagreb Borongaj i S...

Očevid nesreće pregaženje NN muške osobe kod stajališta Trnava između kolodvora Zagreb Borongaj i Sesvete

Datum objave: 15.09.2021.


Dana 15.09.2021. godine u 14:50 sati od strane društva HŽ Infrastruktura d.o.o., Sektor za promet zaprimljena je obavijest o pregaženju NN muške osobe u 14:34 sati od strane putničkog vlaka 8048 (EMG 6112-111) na dionici pruge oznake M102 u KM 430+111 kod stajališta Trnava između kolodvora Zagreb Borongaj i Sesvete. Po zaprimljenoj obavijesti istražitelji AIN-a uputili su se na mjesto nesreće. Dolaskom na mjesto nesreće istražitelji AIN-a utvrdili su da je do navedene nesreće došlo uslijed nepropisnog prelaska NN muške osobe preko željezničko-cestovnog prijelaza dok je isti bio uključen i upozoravao korisnike o dolasku vlaka.

NN muška osoba je teže ozljeđena te je odvezena vozilom hitne pomoći u bolnicu. Nakon obavljenog očevida i analize svih prikupljenih podataka, utvrđeno je da nije bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava. Stoga je donesena odluka o nepokretanju sigurnosne istrage predmetne ozbiljne nesreće željezničke.