AIN - Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

AIN - Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Pad jedrilice G-103 Twin Astir I – Kamešnica, 27.08.2017.

Pad jedrilice G-103 Twin Astir I – Kamešnica, 27.08.2017.

Pad jedrilice G-103 Twin Astir I – Kamešnica, 27.08.2017.

Ukratko:

Dana 27.08.2017. oko 15:30 sati dvije osobe poletjele su jedrilicom u zaprezi s Aerodroma Sinj. Jedna od spomenutih osoba bila je učenik koji je obavljao samostalne letove u svrhu školovanja, dok je druga osoba, koja je posjedovala važeću dozvolu pilota jedrilice, sjedala na stražnjem sjedalu kao tzv. ‘osigurač’.

Namjeravani let trebao se sastojati od jedrenja na padinama planine Kamešnice te nakon toga povratka prema Aerodromu Sinj i slijetanja.

Jedrilica se otkačila iz zaprege na području planine Kamešnice te nastavila letjeti na padini. Nedugo nakon otkačivanja, jedrilica je pala na spomenutu padinu. Mjesto pada nalazilo se na teško pristupačnom terenu.

Jedna osoba je u ovoj nesreći smrtno stradala, dok je druga zadobila teške tjelesne ozljede. Jedrilica je bila uništena.

Oko pola sata nakon pada, na mjesto nesreće prvi su u pomoć pristigli ljudi iz obližnjeg zaseoka. Približno jedan sat nakon nesreće, helikopterom MORH-a izvučene su stradale osobe i prevezene u bolnicu u Splitu.

Istragom je utvrđeno da je meteorološki faktor najvjerojatnije imao ključnu ulogu u ovoj nesreći.

Neposredni uzrok ove nesreće bio je iznenadan i nekontroliran gubitak visine jedrilice.

AIN je izdala tri sigurnosne preporuke jedriličarima koji planinu Kamešnicu koriste za jedrenje.

Obzirom na utvrđeno istragom, AIN jedriličarima koji planinu Kamešnicu koriste za jedrenje, daje slijedeće sigurnosne preporuke:

✓ AIN04-SR-12/2018

Obzirom da orografska struktura planine Kamešnice znatno modificira opstrujavanje zraka, trebalo bi izbjegavati jedrenje na brzinama minimalnog propadanja, nego uvijek letjeti na nešto povećanim brzinama kako bi jedrilica brže reagirala na komande te bila u mogućnosti sigurno napustiti područja iznenadnih silaznih zračnih strujanja.


✓ AIN04-SR-13/2018

Obzirom da orografska struktura planine Kamešnice znatno modificira opstrujavanje zraka, trebalo bi izbjegavati jedrenje na maloj udaljenosti od padine.


✓ AIN04-SR-14/2018

Obzirom da orografska struktura planine Kamešnice znatno modificira opstrujavanje zraka, za jedrenje je ne bi trebali koristiti nedovoljno iskusni piloti.

Detalji istrage:

ID istrage 343-08/17-02/11
Početak istrage 27.08.2017.
Kraj istrage 05.11.2018.
Tip istrage
Status istrage

Dokumenti:

i

Sigurnosne preporuke:

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, temeljem provedenog istraživanja ove nesreće, u cilju povećanja sigurnosti izdaje sljedeće sigurnosne preporuke:

Skip to content